Ομαδικό Πρόγραμμα Mindfulness

Βιωματικό Πρόγραμμα Ενσυνειδητότητας 9 εβδομάδων

Η επίγνωση που προκύπτει όταν παρατηρούμε την εμπειρία που βιώνουμε κάθε στιγμή στο παρόν, με διάθεση αποδοχής, χωρίς κριτική.

ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Το Mindfulness σημαίνει να αναπτύσσουμε τη προσοχή μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο: με πρόθεση, στο εδώ και τώρα, χωρίς κριτική διάθεση. Είναι δηλαδή η επίγνωση που προκύπτει όταν εστιάζεις την προσοχή σου, παρατηρείς προσεχτικά αυτό που βιώνεις την κάθε στιγμή, όταν είσαι συνειδητός ηθελημένα, στην παρούσα στιγμή με επιτρεπτική διάθεση, καλοσύνη και χωρίς κριτική.

Αποτελεί τη νοητική, συναισθηματική και σωματική επίγνωση των σκέψεων, των επιθυμιών, των προθέσεων και των εμπειριών και την παρατήρηση και γνωριμία με αυτές, χωρίς την άσκηση κριτικής. Η κάθε εμπειρία βιώνεται δίχως συναισθηματική ένταση, συνειδητά και όχι μηχανικά και αυτόματα.

Με την ενσυνειδητότητα οι καταστάσεις δεν αξιολογούνται ως καλές ή κακές, σωστές ή λάθος αλλά γίνονται αντιληπτές και βιώνονται χωρίς κριτική. Εστιάζουμε σε αυτό που υπάρχει και όχι σε αυτό που θα θέλαμε ή πιστεύουμε πως θα ήταν ιδανικό να υπάρχει και να δεν αναλωνόμαστε στη θλίψη ή τον θυμό για το παρελθόν και το άγχος για το μέλλον.

ΟΦΕΛΗ. Αποτελεί επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση και υποστηρίζεται πάνω από 4.500 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες οι οποίες έχουν αποδείξει ότι το Mindfulness βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια πραγματικά καλύτερη ζωή.

Ενισχύει το να είσαι συνειδητά παρών, με συνειδητή παρουσία, την αφύπνιση και την εστίαση της προσοχής στις αισθήσεις του σώματος, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το περιβάλλον επιτρέποντάς σου να διατηρείς την ψυχική σου ισορροπία ακόμη και όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες, προσεγγίζοντας έτσι τις προκλήσεις της καθημερινότητας σου με μεγαλύτερη ηρεμία και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα δημιουργούνται θετικά αισθήματα συμπόνιας, ενσυναίσθησης, καλοσύνης και πολλά άλλα.

Η ανάπτυξη του mindfulness συστήνεται πλέον συστηματικά για τη πρόληψη της υγείας και ευεξίας και αναγνωρίζεται ως συμπληρωματική θεραπεία σε ποικίλες παθήσεις . Χρησιμοποιείται επίσης σε χώρους εργασίας,, αθλητισμού σε σχολεία κλπ.

Ενδεικτικά, μερικά από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας σε νοητικό, συναισθηματικό επίπεδο καθώς και στην πρόληψη και ευεξία: Ενισχύει την ικανότητα διαχείρισης δύσκολων και αρνητικών συναισθημάτων και καταστάσεων.. Ανοίγει το δρόμο για τη δυνατότητα βίωσης νέων επιλογών, συνειδητών και λειτουργικών για την ενσυνείδητη προσωπική ευημερία και ευτυχία. Ελαττώνει το άγχος και βελτιώνει σημαντικά και σε βάθος χρόνου την ικανότητα διαχείρισης του στρες, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, τις κρίσεις πανικού, τη χρόνια κόπωση. Μειώνει την επαναλαμβανόμενη σκέψη. Τονώνει τη μνήμη, αυξάνει την ικανότητα εστίασης, της συγκέντρωσης και την διαύγεια. Βοηθάει στη αυτορρύθμιση της προσοχής και στην ανταπόκριση αντί για την αντίδραση. Προσφέρει αυτογνωσία. Καλλιεργεί την ενσυναίσθηση τη συμπόνια, τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη για τη διαχείριση των συγκρούσεων και των προβλημάτων. Δημιουργεί μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας. Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα. Προσφέρει μεγαλύτερη γνώση της λειτουργίας του νου, του τρόπου ερμηνείας και πρόβλεψης. Αυξάνει την ατομική και πνευματική επίγνωση. Δίνει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης στην καθημερινή ζωή. Βελτιώνει την ψυχολογική και συναισθηματική πίεση. Δημιουργεί μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας. κ.α.

Ενδεικτικά, μερικά από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας σε σωματικό επίπεδο και σωματικές παθήσεις: Αυξάνει την αίσθηση ευεξίας. Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αυξάνει την απόδοση. Μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ, καπνίσματος και άλλων ουσιών. Μειώνει τους πονοκεφάλους, βελτιώνει την ικανότητα διαχείρισης πόνου. καλυτερεύει τον ύπνο. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Βοηθάει σε χρόνιες παθήσεις, γαστρεντερικές παθήσεις, καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, δερματικές παθήσεις κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ. Το πρόγραμμα είναι ομαδικό και ακολουθείται προκαθορισμένη διδακτική ύλη και ροή και είναι  επιμελώς  σχεδιασμένο. Η προσέγγιση και η υλοποίηση του πραγματοποιείται συνδυαστικά και βασίζεται στην χρήση πολλαπλών μεθόδων, εργαλείων, τεχνικών και δεξιοτήτων περιλαμβάνοντας τη γνωσιακή, βιωματική και πρακτική υλοποίηση. Η επιλογή αυτών και ο συνδυασμός τους καθορίζονται και θεμελιώνονται με βάση την ολιστικότητα και εις βάθος σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Επιγραμματικά η υλοποίηση πραγματοποιείται με: καθοδηγούμενη συστηματική εκπαίδευση (πρακτική και εξάσκηση) με τεχνικές mindfulness ευρέος φάσματος, τεχνικών και μεθόδων ηχοθεραπευτικής, βιωματικά ήχου και ρυθμολογικής κινητικής – συνειδητής κίνησης, νευροεπιστήμης, διδακτικές παρουσιάσεις, ομαδική επεξεργασία και συζήτηση, ασκήσεις θετικής ψυχολογίας, εργαλεία γνωσιακής συμπεριφορικής προσέγγισης. συναισθηματική νοημοσύνη, επικοινωνιακές δεξιότητες και άλλα.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 9 εβδομάδων με συνολικά 11 συναντήσεις, 26 ώρες βιωματικής και πρακτικής διδασκαλίας.

• Σε ένα περιβάλλον ασφαλές.
• με υποστήριξη τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

• με οδηγίες όπου χρειάζονται ώστε να γίνει η ενσωμάτωση των δεξιοτήτων της ενσυνειδητότητας μέρος της καθημερινότητα σου.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται επιπλέον με:

– Μια ατομική συνάντηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
– Συνολικά 35 ώρες προγράμματος ατομικής εκπαίδευσης για εξάσκηση στο σπίτι βασισμένο σε εγχειρίδια, έντυπο υποστηρικτικό υλικό και ηχογραφημένες καθοδηγούμενες ασκήσεις mindfulness.
*Με την ολοκλήρωση του δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης (απαραίτητη η παρουσία σε ολόκληρο το πρόγραμμα, με εξαίρεση την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε όλους!
Το πρόγραμμα προϋποθέτει δέσμευση προς τον εαυτό σου. Για να ωφεληθείς, θα πρέπει να παρακολουθήσεις και τις 11 συναντήσεις και να εξασκείσαι καθημερινά περίπου 40 με 60 λεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Διοργανώνονται 4 κύκλοι το χρόνο (Οκτώβριο, Ιανουάριο, Μάρτιο, Μάιο).

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019
Έναρξη: Σάββατο 12/10/2019.

Οι συναντήσεις θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 9 εβδομάδες τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες: Η πρώτη και η τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12/10 (18:30 – 21:30) και 14/12 (18:00 – 22:00). Οι υπόλοιπες συναντήσεις κάθε Τρίτη 15/10, 22/10, 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12 (19:00-21:00)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Το Κόστος Συμμετοχής είναι: 330€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ) για τις 11 ενότητες, όλο το εκπαιδευτικό υλικό και την ατομική συνάντηση και εξοφλείται ολόκληρο στην αρχή του προγράμματος.

Ειδικές Εκπτώσεις:
▸ 2+ Άτομα: 270€ / Άτομο (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).
▸ Έκπτωση έως 30% από παρελθόντα προγράμματα, κουπόνια κλπ.
* (Μόνο ενός είδους έκπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά άτομο/συμμετοχή).

Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20% του συνολικού ποσού. Σε περίπτωση ακύρωσης 15 ημέρες πριν την έναρξη  η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής. Σε περίπτωση απουσίας ή ακύρωσης σε οποιαδήποτε φάση του προγράμματος δεν είναι εφικτή η μερική ή ολική επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση απουσίας δεν είναι εφικτή η αναπλήρωση με ατομικό μάθημα. Σε περίπτωση απουσίας σε τρεις ενότητες, συστήνεται η επανάληψη του προγράμματος σε μελλοντική διοργάνωση εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, χωρίς καμία χρέωση.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών.
  • Το mindfulness δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία θρησκευτική πεποίθηση ή παράδοση.
  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν αποτελεί επαγγελματική εκπαίδευση και δεν προετοιμάζει ούτε πιστοποιεί τους συμμετέχοντες να διδάξουν το πρόγραμμα σε τρίτους.
  • Επιπλέον διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτοτελή ομαδικά σεμινάρια καθώς και εβδομαδιαία εντατικά προγράμματα για ενήλικες και εταιρίες.  
  • Τα ατομικά προγράμματα σχεδιάζονται και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες του ατόμου κατόπιν προσωπικής συνάντησης. 

Περιορισμένος αριθμός συμμέτοχων – Απαραίτητη η δήλωση συμμέτοχης στο 6939449399